Over ons

Fra Blautur Faetur

IJslandse Honden en Paarden

Corrie Wippo

Dick Manshanden

Even voorstellen

Wij zijn Corrie Wippo en Dick Manshanden.

Ons IJslandse Honden virus is begonnen in 1996 toen we besloten hadden om een IJslandse pup in huis te nemen. De opvoeding, aanwezigheid van en kennismaking met dit ras, heeft er toe geleid dat er door de jaren heen uitbreiding van onze roedel heeft plaats gevonden. Mede door de positieve ervaring hiermee heeft dit virus ons volledig in bezit genomen. Op dit moment hebben we 4 IJslandse honden.

 

 

Mijn naam is Corrie Wippo. Ik ben van kindsaf aan opgegroeid met honden. Vanaf 1978 ben ik me gaan interesseren voor het IJslands paard.

In die periode heb ik wedstrijden gereden en gingen we vaak op vakanties die wel iets met paarden te maken had. Ook hebben we in die periode trektochten met onze eigen paarden gemaakt. Zowel onder het zadel als voor de huifkar.

 

Vanaf 1996 is de IJslandse hond in ons leven gekomen. Bjarki was onze eerste IJslandse hond, gevolgd door Frenja die in 1999 erbij kwam. In 2002 zijn we op kleine schaal begonnen met het fokken van IJslandse honden.

Tussen 2002 en 2011 hebben we 2 nestjes met Frenja gefokt waarvan we Silfra en Dimma hebben gehouden. Met Dimma hebben we tot nu toe 1 nestje gefokt waarvan we Thjalfi hebben gehouden.

 

We fokken volgens de regels van de Vereniging de IJslandse Hond in Nederland.

 

 

Mijn naam is Dick Manshanden. Ik ben van 1950. Sinds ik Corrie leerde kennen werden de IJslandse paarden ook een deel van mijn leven. Hoewel ik nooit echt paard heb gereden was ik er wel altijd direkt bij betrokken. Van het vervoer naar wedstrijden of vakantieadressen tot aan het verzorgen van ze, ik was er vaak bij betrokken. Langzaam maar zeker begon het IJslandse vuur mij ook te verwarmen. Doordat ik in mijn jeugd enkele angstige momenten met paarden heb gehad was ik altijd wat angstig voor paarden. Mede door het contact en omgang met dit ras is de angst voor paarden totaal verdwenen.

En toen kwam het moment dat we beseften dat het beeld van IJsland pas compleet is als er een IJslandse hond achter een IJslands paard met berijdster aanloopt. Dit was ook de wens van Corrie.

Zo gebeurde het dat we besloten hadden om een IJslandse hond te nemen. We werden de gelukkige baasjes van een pup met de prachtige naam: Bjarki fra Steinstadir.