Nieuws

Fra Blautur Faetur

IJslandse Honden en Paarden

Dimma is gedekt door Aesir!!!!!!!

 

Op 23 september 2014 heeft Aesir Dimma gedekt. Het is nu afwachten of de dekking resultaat geeft. Als Dimma drachtig wordt zullen de pups eind november geboren worden. Met spanning kijken we uit naar de eerste echo die rond 4 weken na de dekking plaats zal vinden.

 

Zie ook bij nestplanning.

 

 

Op 25 september is Frenja 15 jaar geworden. Ze is nog steeds in goede gezondheid maar je ziet dat bij haar de jaren wel gaan tellen. Ze is niet meer zo snel en doet het liefst alles wat rustiger aan.

 

30 september is Silfra 12 jaar geworden. Zij is degene die het liefst en het meest geknuffeld wil worden.

 

 

Vandaag 15 oktober. Over een week vindt de scan plaats die moet uitwijzen of Dimma inderdaad drachtig is. Het is nog even wachten maar het is wel super spannend.

 

 

Groot nieuws

 

Maandag 20 oktober. Vandaag zijn we naar Utrecht geweest om een echo bij Dimma te laten maken. Uit de echo bleek dat ze drachtig is. Uiteraard zijn we hier ontzettend blij mee. Ze is nu 4 weken drachtig. De afgelopen weken waren spannende weken voor ons want je weet niet of de dekking gelukt is. Ook aan Dimma kon je het niet merken.

 

Maar nu de dracht is vastgesteld kunnen we ons gaan voorbereiden op de komende geboorte van de puppy's die eind november verwacht wordt.

Onder vakkundige belangstelling werd de dracht vastgesteld.

 

Zondag 9 november. Dimma is nu bijna 7 weken drachtig. Haar buikje wordt al aardig dikker. Met nog twee weken te gaan is het voor haar vanaf nu voornamelijk rustig aandoen. Vanaf deze week gaat ze niet meer met de Dog-Run (uitlaatservice) mee.

 

 

Maandag 24 november. Nog enkele dagen te gaan en dan gaat Dimma een heel mooi nest op de wereld zetten. Maar misschien ook wel eerder. Ze begint al aardig onrustig te worden. Gaat in en uit de werpkist alsof ze de aanstaande geboorteplaats wil goedkeuren. Maar gaat veel liever lekker languit op de koele vloer liggen.

 

Toch is er nog even tijd om met mammie van gedachten te wisselen zo vlak voor het grote moment.

 

Super groot nieuws

 

Vandaag 26 november 2014 is Dimma bevallen van een bijzonder mooi stel IJslandse puppy's. De bevalling is probleemloos verlopen. Ze heeft een nest van 6 puppy's gekregen, 5 teefjes en 1 reutje. Alle pups en de moeder verkeren in een goede gezondheid.

De fotocollage op de home pagina is aangepast met foto's van de puppy's in de 8e week.

 

Het wel en wee van de puppy's van Dimma en de foto's zijn te volgen op het blog.

Het blog zullen we regelmatig bijhouden.

 

Het blog is bijgewerkt met foto's dat ze nu 8 weken oud zijn.